Home » Blog » Zelfzorg » Een vaccin tegen chronische stress

Een vaccin tegen chronische stress

door | 15 nov, 2020 | Zelfzorg

Stress is misschien wel de meest besmettelijke aandoening in onze westerse 24-uurs samenleving. Een schadelijke variant is chronische stress en dit ‘virus’ wordt van mens tot mens overgedragen. Hoe kun je jezelf beschermen? Is er een vaccin? En wil je weten hoeveel chronische stress jij in je lijf hebt? In de week van de werkstress (16 t/m 20 november) kun je jezelf gratis testen.

We worden door een onophoudelijke stroom van prikkels en informatie met het ‘chronische stress-virus’ besmet. Gestreste collega’s en managers dragen het makkelijk aan ons over en voor we het weten zit het in ons bloed. Opkomende lichamelijke en mentale klachten negeren we en we gaan maar door, tot we overspannen of burn-out raken. Zover wil jij het niet laten komen. In de week van de werkstress (16 tot en met 20 november) kun je gratis de stressklachten zelf-check doen. Ga daarvoor naar: www.csrcentrum.nl/zelf-check  Deze test wordt je aangeboden door het CSR Centrum voor stress & burn-out coaching, waar ik partner van ben. Nadat je de test hebt gedaan, krijg je direct de uitslag met advies toegestuurd. Mocht je daarop van mij nog een toelichting willen, stuur me dan een mail: erhard@innerzijds.nl 

En wat kun je doen, mocht je met het ‘chronische stress-virus’ besmet zijn en daar last van hebben? Is er een vaccin? Ja dat vaccin is er. In feite bestaat dat vaccin al net zo lang als het ‘chronische stress-virus’ zelf. Dat vaccin word je in vele varianten aangeboden, en al deze varianten hebben ‘ontspanning’ als werkzaam bestanddeel. Zo is er het ‘wandel in de natuur vaccin’, of het ‘luister rustige muziek vaccin’. Bij sommige mensen is het ‘vissen vaccin’ populair. Voor de liefhebber is er het ‘meditatie vaccin’ en het ‘kijken naar een zonsondergang vaccin’ is voor iedereen wel geschikt. De meeste varianten van dit vaccin zijn niet heel prijzig en makkelijk te verkrijgen. Voor welke variant je ook kiest, zorg wel voor een juiste dosering. Want hoe meer last je hebt van het ‘chronische stress-virus’, hoe meer ‘ontspannings-vaccin’ je nodig hebt.

Berichten over verandering van binnenuit

Het leven is een ontdekkingsreis naar wie je werkelijk bent – en wilt zijn. Dat is een proces van binnenuit en dat ervaar ik zowel bij mijn cliënten als bij mijzelf. Wil je meer weten? Lees dan eens mijn blogs.

Onderwerpen berichten

Gerelateerde artikelen

Met de feestdagen op hol

Met de feestdagen op hol

Terwijl de natuur in diepe winterslaap verkeert, slaan wij deze dagen op hol. De feestdagen komen eraan. De kerstboom staat en de kerstborrel achter de rug. Boodschappen halen, wat gaan we eten met kerst? Druk in de winkels. Wat doen we met oud en nieuw? Wel of geen vuurwerk? En vergeet niet je zorgverzekering te kiezen. Zo rennen we met zijn allen de feestdagen door, om in het nieuwe jaar met een kater wakker te worden. Kan dat niet anders?

lees verder
Samen één

Samen één

Herken je dat? Het ene moment reageer je kinderlijk spontaan en het andere moment als een zorgende ouder. Kinderlijke gevoelens spelen vaak nu nog een rol evenals gedragingen die je van je ouders of verzorgers hebt meegekregen. Vaak gebeurt dat subtiel en onbewust. Hoe dan precies?

lees verder
Wie denkt dat stress tussen de oren zit, vergeet het lichaam

Wie denkt dat stress tussen de oren zit, vergeet het lichaam

Gelukkig bestaat stress. Want stel je voor: je staat in een winkel met prachtige kristallen vazen. Je stoot een van de vazen aan en die begint te wankelen. In een reflex pak je de vaas beet en kun je nog net voorkomen dat hij in vele stukjes op de vloer uiteenspat. Dat is stress! Gelukkig reageerde je in een split seconde.

lees verder

2 Reacties

 1. Marcia

  Geweldig omschreven. Bedankt

  Reageer
  • Erhard Föllmi

   Dank je wel Marcia.

   Reageer

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin