Even voorstellen .....

Over mij

Mijn naam is Erhard Föllmi. Ik ben in 1956 in Curaçao geboren en heb de Zwitserse en Nederlandse nationaliteit. Ik ben in Nederland opgegroeid en met het ingenieursdiploma op zak, trok ik al gauw de wereld in. Ik heb vervolgens jaren in Rwanda, Pakistan en Zimbabwe gewoond en projectwerk gedaan. Dit werk en de ervaringen grepen me zodanig dat ik tussendoor een aantal jaar in Zwitserland en Nederland culturele antropologie en internationale samenwerking ben gaan studeren. In Zwitserland heb ik ook mijn vrouw leren kennen. In 2001 hebben we een streep onder de ontwikkelingssamenwerking gezet en zijn we met onze drie kinderen in Nederland gaan wonen. Ik heb vervolgens jaren als beleidsadviseur voor een middelgrote gemeente gewerkt.

In 2005 ben ik begonnen me te scholen in coaching en integratieve psychotherapie. Sinds 2006 heb ik mijn eigen praktijk, aanvankelijk parttime als coach, en sinds een aantal jaar fulltime als therapeut. De ervaringen in Afrika en Azië hebben me gevormd en ik ben zeer dankbaar voor de positieve contacten die ik met de mensen aldaar heb mogen ervaren. Het doet me beseffen dat het verlangen van de mens naar verbondenheid, zelfbeschikking en ontwikkeling universeel is. Dit mensbeeld vind ik terug in de integratieve psychotherapie, waarin de mens in al haar facetten centraal staat. Ik blijf leren, zowel van mijn cliënten als ook door me te blijven scholen. Zo heb ik mij in de afgelopen jaren gespecialiseerd in EMDR, hypnotherapie, stress en burn-out coaching en relatietherapie.

En zo loopt het ont-dekken als een rode draad door mijn leven. Aanvankelijk in de ‘buitenwereld’ en nu al meer dan vijftien jaar in de ‘binnenwereld’.

Ieder mens is uniek en wil uitdrukking geven aan zijn/haar persoonlijke kwaliteiten. Als coach en therapeut begeleid ik je daarin. Ik geloof in jouw kracht je eigen weg te vinden.

Volg mij op Social Media:

Opleidingen

Mijn opleiding tot coach en therapeut in de integratieve psychotherapie heb ik gedaan aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam. Als therapeut ben ik ECP gecertificeerd. Het European Certificate of Psychotherapy is het Europese keurmerk voor psychotherapie dat staat voor professionaliteit en integriteit van de therapeut. Voor meer informatie over het ECP zie …….

Verder heb ik mij gespecialiseerd in:

  • EMDR aan het Bijscholing instituut voor Therapeuten (BivT);
  • Stress en burn-out coaching aan het CSR Centrum;
  • Relatietherapie bij Psychodidact;
  • Hypnotherapie aan de Ned. Academie voor Psychotherapie en het Omni Hypnosis Training Center Nederland;
  • Imaginatie coaching aan de School voor Imaginatie.

Ik ben aangesloten bij de volgende beroepsorganisaties

Hoe cliënten mij ervaren

Erhard heeft mij nieuwe inzichten verschaft en was voor mij een enorme sturende kracht in een zeer moeilijke periode van mijn leven.

Ik heb een heel fijne ervaring gehad met deze therapeut. De gesprekken waren voor mij verhelderend en ben weer een stap verder gekomen in mijn zoek tocht naar rust.

Ben je benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?