Workshop Ontspannen aan het werk

Stress op de werkvloer

Je investeert veel tijd en energie in je werk. Er wordt ook veel van je gevraagd en soms is de werkdruk groot. Voor dat je het weet voel je je gespannen, opgejaagd en gestrest. En wanneer stress aanhoudt, kun je daar ziek van worden. Een op de zeven werknemers in Nederland kampt met stress en burn-out klachten.
Wil je met energie je werk kunnen blijven doen, dan is het belangrijk dat je je bewust wordt van stressgevoelens en deze signalen serieus neemt en aanpakt.

Workshop Ontspannen aan het werk

Deze workshop geeft je inzicht in wat stress is, hoe je stress-signalen in jezelf kunt opmerken en afbouwen.
We gaan met praktische oefeningen aan de slag om de aandacht naar binnen te richten, innerlijke spanning op te merken en aan te pakken. De oefeningen kun je op elk moment van de dag en ‘tussen de bedrijven door’ toepassen. Hiermee bouw je momenten van rust in, waardoor je met frisse energie je werk kunt doen.

Ik benader stress vanuit een integrale visie en integreer wetenschappelijke bevindingen met praktische oefeningen uit de mindfulness, hartcoherentie en andere stromingen tot een samenhangende aanpak om stress op te merken en af te bouwen. Verder ben ik partner van het CSR Centrum voor stress en burn-out coaching. Bij CSR hanteren we een integrale aanpak van stress en burn-out klachten, met aandacht voor lichamelijk en mentaal herstel. Wij onderscheiden ons door de praktische toepasbaarheid van onze aanpak, de wetenschappelijke basis en de goede resultaten.

Meer over de workshop

  • Voor wie: Werknemers en management van bedrijven, overheidsorganisaties en maatschappelijke instellingen.
  • Aantal deelnemers: 5 tot 15 deelnemers per workshop.
  • Data en tijden: in overleg te bepalen. De workshop duurt zo’n twee en een half uur en is in overleg op inhoud en tijdsduur aan te passen.
  • Waar: Bij het deelnemende bedrijf/organisatie/instelling.
  • Kosten: In overleg te bepalen.
  • Trainer: Erhard Föllmi.

Wat deelnemers zeggen over de workshop

‘Goede opbouw en goed inzicht hoe je kan ontspannen in korte tijd.’ ‘Goede en beknopte kennismaking met ontspanningstechnieken, precies voldoende voor de beknopte tijd.’ ‘Je merkt zaken in jezelf op waar je anders niet bij stilstaat.’ ‘Duidelijk en rustig gebracht, in de praktijk toepasbaar.’ ‘Hierdoor simpele handreikingen gekregen die weinig tijd vragen en weinig moeite kosten.’