Training Ontspannen vanuit je hart

Stress en ons hart

Onder stress zijn we in staat grote prestaties te leveren. Maar wanneer stress ons leven bepaalt, dan hebben we daar last van. We voelen ons opgejaagd en gespannen. We gaan in ons hoofd zitten. Emotioneel en lichamelijk raken we ontregeld, en als we ons gedrag niet veranderen eindigen we in een burn-out.

Ons hart speelt een belangrijke rol in het reguleren van emotionele en lichamelijke stress. In deze training verleggen we onze aandacht dan ook van het hoofd naar het lijf en het hart.

Training Ontspannen vanuit je hart

In deze training gaan we in op wat stress is en met je doet en welke rol het hart daarbij speelt. Je leert met behulp van praktische oefeningen om je zintuigen naar binnen te richten en te luisteren naar wat goed voor je is. Je ontdekt hoe je hartritme samenhangt met stress en ontspanning. Hartcoherentie gaat over het bevorderen van een natuurlijk hartritmepatroon, waardoor het hart optimaal samenwerkt met het zenuwstelsel en het hormoonsysteem. Een coherent hartritme zorgt voor een vermindering van stressgevoelens en stress gerelateerde symptomen, zoals hoofdpijn, slapeloosheid en maagklachten. Met hartcoherentie voel je je weer in balans en actief ontspannen.

In de training leer je hartcoherentie zelf toe te passen. Je leert hoe je dit met je ademhaling en visualisaties gemakkelijk kunt doen. We werken met een hartritme-app en een hartritme-sensor zodat je zelf op je mobiel kunt zien hoe coherent je hartritme is. Verder besteden we aandacht aan hoe je hartcoherentie in jouw dagelijks leven kunt toepassen en wat je nog meer kunt doen om in balans te blijven.

De training bestaat uit vier bijeenkomsten waarin we theorie, praktische oefeningen en het delen van ervaringen met elkaar combineren. De oefeningen kun je tijdens en na de training gemakkelijk thuis en op het werk doen. Tijdens de training krijg je jouw persoonlijke hartritme sensor ter waarde van Euro 30,- uitgereikt. De app kost Euro 9,- en is voor jouw eigen rekening en moet je zelf op je mobiel downloaden.

Doel van de training is dat je ervaart hoe je weer grip krijgt op stress en stressgevoelens en je vanuit je hart en met gebruik van hartcoherentie weer kunt ontspannen en je beter gaat voelen, gezonder en met meer energie.

Meer over de training

  • Voor wie: iedereen die beter met stress om wil gaan.
  • Wanneer: vier sessies van elk twee uur, data volgen binnenkort.
  • Waar: Waardenburg 112, 2181 LM Hillegom.
  • Kosten: € 150,- (incl. BTW en hartritmesensor).
  • Trainer: Erhard Föllmi.

Ben je benieuwd hoe hartcoherentie je helpt om in balans te komen?