Training Mindfulness en Heartfulness in de praktijk

Een gezonde mindset en hartfocus

We leven in een haastige tijd. Alles moet sneller en beter. Er wordt dan ook veel van je gevraagd en voor dat je het weet voel je spanning en stress.

Mindfulness en heartfulness helpen je om weer tot jezelf te komen en beter met stressvolle situaties om te gaan. Met mindfulness leer je open te staan voor wat er echt speelt, juist ook in jezelf. Je leert stress-signalen, gewoontes, gedachten en gevoelens in jezelf te herkennen en meer in balans te brengen, zodat jij meer jezelf kunt zijn. Met heartfulness leer je meer vanuit je hart te leven. Hartcoherentie speelt daarbij een belangrijke rol en gaat over het bevorderen van je eigen natuurlijke hartritmepatroon. Hierdoor werkt je hart optimaal samen met de rest van je lichaam, waardoor jij je ontspannen en in balans voelt.

Training Mindfulness en Heartfulness in de praktijk

Het doel van deze training is om je mindfulness en heartfulness eigen te maken, waardoor je:

  • Inzicht hebt in wat stress met je doet;
  • Anders met de uitdagingen van het leven om kunt gaan;
  • Meer in balans bent en blijft.

Het trainingsprogramma duurt negen weken en bestaat uit drie masterclasses en zes online sessies. In de masterclasses leer je over de belangrijkste aspecten van mindfulness en heartfulness en ga je er met praktische oefeningen meteen mee aan de slag. De oefeningen doe je ook thuis en op je werk, zodat je er in de dagelijkse praktijk mee vertrouwt raakt. In de online sessies deel je jouw ervaringen en verdiep je de stof met oefeningen. Voor de online sessies maken we gebruik van het programma Zoom, dat je kosteloos op je computer of laptop kunt installeren. Om hartcoherentie te trainen, werken we met een hartritme sensor en een app. De sensor ter waarde van € 40,- krijg je tijdens de training uitgereikt. De kosten voor de app (€ 9,-) zijn voor eigen rekening.

 

Meer over de training

  • Voor wie: Iedereen die beter met stress om wil gaan.
  • Aantal deelnemers: Maximaal 12 deelnemers.
  • Data en tijden: Volgen binnenkort.
  • Waar: De masterclasses vinden plaats in de gym van Solid Performance, Spieringweg 700 in Cruquius. De zoomsessies doe je thuis achter je computer.
  • Kosten: Op aanvraag.
  • Trainer: Erhard Föllmi, therapeut bij Innerzijds en Maria Franzi Föllmi, therapeut bij Athanor.
  • Organisator: Jonas Föllmi, leefstijl professional en personal trainer bij ForteVital.

Ben je toe aan een gezonde mindset en hartfocus?