Integratieve psycho- en hypnotherapie

Voor welke klachten?

Integratieve psycho- en hypnotherapie richt zich op de aanpak van onder meer de volgende klachten:

  • Faalangst en onzekerheid
  • Paniekaanvallen
  • Sociale angst
  • Angst voor ziekten en andere angsten en dwanghandelingen
  • Trauma’s
  • Lichamelijke klachten met een psychisch component
  • Sombere en depressieve gevoelens
  • gebrek aan zingeving
  • Rouw en verlies.

Wat is integratieve psycho- en hypnotherapie?

In de integratieve psychotherapie kijken we naar de gehele mens: je denkt, voelt, doet, hebt contact met anderen, en ideeën over de zin van je bestaan. Integratieve therapie neemt al deze facetten van jou in ogenschouw en haakt daar op in. Doel is om de in jou aanwezige hulpbronnen te mobiliseren, zodat jij deze kunt gebruiken voor het oplossen van jouw problemen en voor positieve verandering. Veelal liggen de oorzaken en oplossingen van jouw problemen op onbewust niveau. Alleen maar praten over jouw problemen is dan niet voldoende.

Hypnotherapie helpt je om contact te maken met wat zich van binnen bij jouw onbewust aandient om jouw probleem te kunnen oplossen. Trance is een voorwaarde om toegang te krijgen tot deze innerlijke ervaringen. Trance of hypnose is een toestand ontspannen en naar binnen gerichte aandacht. We kennen trance uit het dagelijkse leven, bijvoorbeeld als je in gedachten verzonken naar de winkel loopt. In trance behoud je de controle over jezelf: je bent dus altijd in staat om op elk moment – wanneer jij dat wilt – de trance te onderbreken en te beëindigen.

Jouw innerlijke problemen, maar ook jouw innerlijke kwaliteiten, zijn op te vatten als delen in jezelf, die al dan niet bewust jouw gedrag, gedachten en gevoelens beïnvloeden. In de integratieve psycho-hypnotherapie gaan we aan de slag met deze innerlijke delen. Doel is om jezelf te bevrijden van deze belemmeringen en jouw kwaliteiten te mobiliseren. Daarbij maken we daarbij gebruik van inzichten uit de Transactionele Analyse, Voice Dialogue, Egostate therapie en andere therapieën die met deelpersoonlijkheden werken.

Heb je last van traumatische ervaringen uit het verleden, dan is EMDR een goede aanpak, al dan niet gecombineerd met integratieve psycho-hypnotherapie.

Ben je benieuwd of integratieve psycho- en hypnotherapie iets voor je is?