Traject

We starten met een vrijblijvend en kosteloos oriƫntatiegesprek, waarin we globaal jouw hulpvraag verkennen, we kijken of ik je hierin kan begeleiden en wat hierin de beste aanpak is: therapie of coaching.

Besluiten we een traject te starten dan doorlopen we in een aantal sessies de volgende stappen:

  1. Klacht: waar heb je precies last van en hoe zou je het willen hebben;
  2. Kracht: welke innerlijke hulpbronnen kun je inzetten;
  3. Bewerken: erkennen en bewerken van je klacht;
  4. Doen: experimenteren met nieuw gedrag;
  5. Ervaren: hoe voel je je, nu je de dingen anders doet en wat is je volgende stap.

Afhankelijk van jouw hulpvraag bestaat een traject uit 5 tot 15 sessies. Een sessie duurt 60 tot 90 minuten en vindt eens in de week of eens in de twee weken plaats.

In een therapietraject ligt de nadruk op het onderzoeken en bewerken van de emoties en de overtuigingen die met de klacht samenhangen. Bij lichtere klachten kiezen we eerder voor een coachingstraject, waarbij de nadruk ligt op het doen en ervaren van nieuw gedrag.

Bij stress, overspannenheid en burn-out richten we ons eerst op lichamelijk en emotioneel herstel alvorens we bovenstaande stappen doorlopen. Voor meer informatie over mijn aanpak bij stress verwijs ik naar mijn website www.hulpbijstress.info

Bij partner-relatie problemen is het belangrijk dat beide partners aan hun relatie willen werken. Je komt samen in de sessies en indien nodig ook apart. In de sessies werken we aan het doorbreken van negatieve patronen en het leren uiten van en luisteren naar ieders relatiebehoeften. Hierdoor ontstaat ruimte voor ieders eigenheid en de mogelijkheid om jullie relatie te veranderen.