Home » Blog » Zelfzorg » Soms zit je in de verkeerde trance

Soms zit je in de verkeerde trance

door | 27 apr, 2020 | Psychotherapie

Ken je dat gevoel? Je loopt door een mooi bos, het zonlicht schittert door de bomen
en je voelt je één met de natuur. Of je gaat helemaal op in je werk en voor je het weet is het uur om. Eigenlijk ben je in trance. Maar wat is trance nu precies?

Het kenmerk van trance is dat je jouw gebruikelijke gedachtenstroom loslaat en je aandacht naar binnen keert. We gebruiken trance bewust en onbewust om onszelf te ontplooien en verder te komen. Creatief schilderen, brainstormen en dagdromen zijn allemaal processen waarin je het rationele denken loslaat en je ruimte geeft aan jouw innerlijke ervaring en verbeeldingskracht.

Soms zit je in een verkeerde trance. Bijvoorbeeld een anorexia patiënt die nog steeds het gevoel heeft te dik te zijn. Of de gestreste werknemer die meent nog harder zijn best te moeten doen. Dan word je beetgenomen door bepaalde negatieve overtuigingen over jezelf die je niet verder helpen.

In de integratieve psychotherapie maken we gebruik van een lichte vorm van trance, waarbij de cliënt volledig bewust, alert en aanspreekbaar is, maar zijn/haar aandacht is naar binnen gericht, naar de innerlijke ervaring. Als integratief therapeut begeleid ik je op reis naar binnen, waarbij je contact maakt met de diepere gevoelens die maken dat je steeds maar weer negatief over jezelf denkt. Ook zul je ontdekken welke innerlijke kwaliteiten je diep van binnen tot je beschikking hebt. Door verdrongen gevoelens te verwerken en innerlijke hulpbronnen te mobiliseren ontstaat heling en krijg je de kans te zijn wie je werkelijk bent en te worden wie je werkelijk wilt zijn.

Berichten over verandering van binnenuit

Het leven is een ontdekkingsreis naar wie je werkelijk bent – en wilt zijn. Dat is een proces van binnenuit en dat ervaar ik zowel bij mijn cliënten als bij mijzelf. Wil je meer weten? Lees dan eens mijn blogs.

Onderwerpen berichten

Gerelateerde artikelen

Recht uit het hart

Recht uit het hart

“Iets op zijn hart hebben, zijn hart vasthouden, naar hartenlust”. In onze taal spreken we over het hart als de plek van ons gevoel. Maar medisch gezien is het een gespierde pomp die zorgt voor het rondpompen van bloed in ons lijf. Het hart als voelend orgaan. Hoe zit dat nu?

lees verder
EMDR helpt bij angst en traumatische ervaringen

EMDR helpt bij angst en traumatische ervaringen

We maken allemaal wel minder leuke dingen mee. Soms zijn die ervaringen zo ingrijpend, dat je het maar moeilijk kunt verwerken. Denk daarbij aan een ongeval, overval of ernstige ziekte. Maar ook schijnbaar minder heftige ervaringen kunnen later tot psychische klachten lijden. Met EMDR kunnen deze klachten worden aangepakt.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin