Partnerrelatie coaching

Voor welke klachten wordt partnerrelatie coaching ingezet?

Zijn jullie een relatie begonnen omdat jullie verliefd waren, maar ervaren jullie nu dat jullie:

  • Steeds vaker ruzie hebben
  • Elkaar niet meer begrijpen
  • Langs elkaar heen leven
  • Geen intimiteit meer ervaren
  • Uitgepraat zijn
  • Vertrouwen in elkaar verloren hebben
  • Uit elkaar groeien

Dan zit jullie relatie in een negatieve spiraal met als gevolg dat jullie uit elkaar groeien en de relatie doodbloedt. Partnerrelatie coaching richt zich op het doorbreken van negatieve patronen die jullie relatie ondermijnen en het ontwikkelen van nieuwe manieren van naar elkaar kijken, luisteren en voelen, zodat jullie relatie weer tot bloei kan komen.

Wat is partnerrelatie coaching?

In partnerrelatie coaching is het belangrijk dat beide partners aan hun relatie willen werken. In de sessies werken we aan het doorbreken van de negatieve patronen die in jullie relatie zijn geslopen en in het leren uiten van en luisteren naar ieders relatiebehoeften. Daarbij ontdekken we en zorgen we voor de persoonlijke gevoeligheden en pijnplekken, die de relatie zo licht ontvlambaar maken. Hierdoor ontstaat ruimte voor ieders eigenheid en de mogelijkheid om jullie relatie te veranderen en te verdiepen. Inzichten die jullie in de sessies opdoen, gebruiken jullie om thuis verder aan jullie relatie te werken. En jullie ervaringen thuis nemen jullie mee in de navolgende sessies. Jullie komen samen naar de sessies en aan het begin van het traject ieder één keer apart. In deze eenmalige individuele sessie komt jouw persoonlijke levensverhaal aan bod en hoe dat in jouw relatie tot uiting komt. Als gedurende het traject blijkt dat individuele problemen om meer aandacht vragen dan kan het nodig zijn om extra individuele sessies in te plannen.

Ik ga integratief te werk en gebruik inzichten uit de Emotionally Focused Therapy (EFT), verbindende communicatie, Transactionele Analyse en Voice Dialogue om jullie passend te kunnen begeleiden in het verbeteren van jullie relatie.